individuální koučink

individuální koučink

Mít ráda sebe sama může být pro spoustu lidí to nejtěžší na světě. Ostatním spoustu věcí promineme, odpustíme, ale sami sobě jsme těmi nejtvrdšími soudci. přesvědčení o tom, že nejsme dost dobří, jsme získali pravděpodobně už před šestými narozeninami, kdy je náš mozek nejvíce tvárný a my jsme velmi silně ovlivněni prostředím, ve kterém vyrůstáme. Nejen v tomto období vlivem ne úplně ideální výchovy jsme si mohli vytvořit nevědomé vzorce a malá či větší traumátka, která nám dnes brání příjímat se s láskou takoví, jací jsme.

Dobrá zpráva je, že se na tom dá velmi účinně pracovat. Sama jsem si touto cestou prošla (a stále na sobě pracuji) a ráda vám pomůžu, abyste svoje ztracené sebevědomí a pocit vlastní hodnoty získali zase zpátky.

jaké životní situace klienti na terapie nejčastěji přinášejí

    • malé sebevědomí
    • nedostatečná sebeláska
    • problém se sebepřijetím
    • neschopnost nastavování a udržení zdravých hranic
      (problém říkat ne)
    • strach postavit se sama za sebe
    • pocit, že moje hodnota je jen v sebeobětování
      (obětování se pro druhé na úkor sebe)
    • pocity, že nejsem v životě šťastný/ šťastná
    • pocit nepochopení a nepřijetí ze strany rodiny a blízkých

    časté dotazy

    Kdy jít na individuální koučink?

    Individuální koučink je vhodný pro všechny, kteří v životě řeší nějakou tíživou životní situaci, nebo mají pocit, že ztratili životní směr. 

    Klienti přicházející na individuální koučink se často nacházejí na životních rozcestí a cítí se paralyzovaní v tom, udělat nějaké rozhodnutí- životní změnu. Cítí, že život, který žijí, jim nevyhovuje, ale nenašli zatím sílu a způsob, jak svůj život změnit.

    Co klienti na inidivduálním koučinku nejčastěji řeší?

    Klienti si na sezení často přináší pocity vlastní nedostatečnosti, neschopnosti postavit se sami za sebe, nastavit si zdravé hranice, říkat „ne“ a podobně. Klienti přicházejí často s pocity, že se k nim okolí nechová hezky – cítí se zneužívaní, nemilovaní, odmítaní či nepochopení. Mají pocit vlastní nedůležitosti a nejsou schopni či ochotni udělat si čas na sebepéči. Na sezeních společně pracujeme na nalezení vlastní hodnoty, lásky k sobě sama a sebepřijetí.

    Jaké výsledky individuální koučink přináší?

    S pomocí individuálního koučinku klientům do života přichází zdravější vztahy, dostavuje se uvolnění dlouhodobého napětí a úzkostí a celková životní radost a spokojenost. Klienti se naučí identifikovat a pojmenovávat své emoce, zvědomí si situace, které v nich negativní emoce vyvolávají, a především se naučí s jejich projevy efektivně pracovat. Klienti po koučinku uvádějí, že si začali více vážit sami sebe, svého času a začali se stavět na první místo.

    Jak často chodit na koučink?

    S klienty si nastavujeme 6 sezení, po kterých si naši práci zhodntíme a dohodneme se, jestli budeme v setkávání na dále pokračovat. Abychom mohli dosahovat nějaké změny a viditelných výsledků, doporučuji frekvenci setkávání 1x týdně (maximálně 1x za 14 dní), aby byla zachována kontinuita setkávání a vy můžete efektivně pracovat a věci měnit. Samozřejmě je vše o vzájemné domluvě a nastavení sezení tak, aby vám vyhovovaly.

    Pojďme společně změnit váš život k lepšímu

    a najít v něm místo,
    kde se budete cítit dobře.